Słodkie menu

W naszym słodkim menu zadbaliśmy o bogactwo smaków. Zarówno smakosze ciast tradycyjnych, jak i wielbiciele nowych smaków znajdą coś dla siebie. Na miejscu i na zamówienie czarujemy obecnie następujące ciasta i torty

Tort bezowy z karmelem i orzechami

Lekka beza przełożona kremem karmelowym na bazie mascaropne z dodatkiem chrupiących orzechów.

Tort bezowy z owocami sezonowymi

Lekka beza tym razem przełożona bitą śmietaną z dodatkiem soczystych truskawek, malin i borówek (lub innych owoców sezonowych).

Tort czekoladowy z wiśniami

Czekoladowa eksplozja smaku - tort na czekoladowym biszkopcie z kremem czekoladowym z wiśniami i w polewie czekoladowej.

Tort śmietankowy z owocami

Puszysty biszkop przełożony bitą śmietaną z dodatkiem owoców. Ulubiony tort małych łakomczuchów.

Tort szwalcwaldzki

Klasyka smaku – ciemny biszkop przełożony bitą śmietaną z dodatkiem wiśni, oprószony prażonymi migdałami.

Szarlotka

Prawdziwe tarte jabłka z cynamonem na kruchym spodzie przykryte bezową pierzynką.

Sernik z rodzynkami (lub bez)

Tradycyjny pieczony sernik na półkruchym spodzie, zarumieniony z wierzchu z dodatkiem soczystych rodzynek (lub na na zamówienie bez).

Sernik z owocem pod bezową chmurką

Alternatywa dla tradycyjnego sernika – sernik na kruchym spodzie z soczystymi owocami pod lekką bezą.

Sernik na zimno

Pyszny deser, który nigdy się nie nudzi – połączenie twarogu z owocami i galaretką.

Ciasto jogurtowe z owocami

Puszysty jasny biszkop z lekką jogurtową pianką przykryty galaretką z soczystymi owocami.

Ciasto malina w winie

Słodkie maliny utopione w białym winie na kruchym spodzie pod warstwą bitej śmietany.

Ciasto miodowy orzech

Coś dla miłośników orzechów – kruche ciasto przełożone kremem budyniowym pod chrupiącymi orzechami w miodzie.

Tiramisu

Smak prosto ze słonecznej Italii – biszkopty, kawa, mascarpone, a wszystko dopełnione nutą amaretto.

Jakość wypieków

To nie żadne czary – torty i ciasta Tortowej Wróżki nie tylko pięknie wyglądają. Bazując na tradycyjnych recepturach oraz naturalnych składnikach, każdy kawałek naszych wypieków po prostu zjada się ze smakiem.

Świeżość


Do wyrobu ciast i tortów używamy tylko naturalnych składników: świeżych jaj, prawdziwej bitej śmietany i masła.

Smak


Puszyste biszkopty łączymy z kremami na bazie bitej śmietany, mascarpone, lub masła. Z dodatkiem czekolady, orzechów, bakalii lub sezonowych owoców nasza kompozycja staje się pełna.

Wygląd


Od klasyki po fantazję - (prawie) każde życzenie naszych klientów, zamienia się w unikatowy tort.